سوتی های فاجعه بار آشپزی: خلاصه تجربیات نی نی سایتیها!
همه ما کم و بیش در آشپزی سوتی دادیم. از نمک زیاد ریختن تو غذا گرفته تا سوزوندن کامل کیک. نی نی سایت معدن تجربیات مختلفه و خب، سوتی های آشپزی هم کم نیست!
اینجا 30 تا از به یادماندنیترین و خندهدارترین سوتیهای آشپزی که مامانهای نی نی سایتی تجربه کردن رو جمع آوری کردم:
- ✔️به جای شکر، نمک توی کیک ریختم! (نتیجه: کیک شور و غیرقابل خوردن)
- ✔️غذا رو روی گاز گذاشتم و یادم رفت. وقتی برگشتم قابلمه ته گرفته بود و دود همه جا رو گرفته بود.
- ✔️به جای بیکینگ پودر، بکینگ سودا (جوش شیرین) ریختم تو کیک. کیک سبز شد و طعمش افتضاح بود.
- ✔️تخم مرغ رو با پوست شکستم تو مواد کیک.
- ✔️به جای روغن، سرکه توی سالاد ریختم.
- ✔️مرغ یخ زده رو گذاشتم تو فر که یخش باز شه، یادم رفت و پخت!
- ✔️برنج رو گذاشتم دم بکشه، بعد یادم رفت و ته دیگش کلا سوخت.
- ✔️وقتی مهمون داشتم، خورشت رو سوزوندم و مجبور شدم از بیرون غذا سفارش بدم.
- ✔️به جای پودر کاکائو، فلفل قرمز ریختم تو کیک شکلاتی.
- ✔️فکر کردم غذا نمک نداره، انقدر نمک ریختم که شور شد!
- ✔️به جای زردچوبه، دارچین ریختم تو قرمه سبزی.
- ✔️یادم رفت رشته آش رو خرد کنم، رشته ها اندازه مار شده بودن!
- ✔️وقتی داشتم سیب زمینی سرخ می کردم، روغن پاشید و دستم سوخت.
- ✔️کیک رو پختم، ولی یادم رفت خاموشش کنم، کیک خشک شده بود.
- ✔️به جای آب، آبلیمو تو سوپ ریختم.
- ✔️وقتی خمیر پیتزا رو درست می کردم، آرد کم ریختم و خمیر خیلی چسبناک شد.
- ✔️به جای شیر، ماست تو فرنی ریختم.
- ✔️وقتی داشتم پیاز سرخ می کردم، چشمهام خیلی سوخت و اشک ریختم.
- ✔️یادم رفت توی قیمه لپه بریزم!
- ✔️آبکش رو یادم رفت زیرش کاسه بذارم و آب برنج ریخت رو زمین.
- ✔️به جای دارچین، زنجبیل توی شله زرد ریختم!
- ✔️هسته خرما یادم رفت دربیارم، دادم مهمون بخوره.
- ✔️تو سوپ جو، شکر ریختم به جای نمک!
- ✔️نون سیر درست کردم، توش به جای سیر، پیاز ریختم!
- ✔️به جای زعفران، زردچوبه ریختم تو شله زرد.
- ✔️بجای فلفل سیاه، فلفل قرمز ریختم تو املت.
- ✔️تو کتلت آرد نریختم، وا رفت!
- ✔️آبگوشت رو گذاشتم روی گاز، رفتم خرید، برگشتم دیدم خشک شده و ته گرفته!
- ✔️به جای آبلیمو، وایتکس ریختم تو سالاد شیرازی (خوشبختانه کسی نخورد!).
- ✔️خواستم پفک نمکی درست کنم، نمکش خیلی زیاد شد!

این فقط گوشه ای از این تجربیات بود. مطمئنم شما هم کلی سوتی های باحال دیگه دارید که میتونید به این لیست اضافه کنید!
آشپزی یه هنره و هر هنرمندی ممکنه اشتباه کنه. مهم اینه که از اشتباهاتمون درس بگیریم و دوباره تلاش کنیم!
پس با خیال راحت آشپزی کنید و از سوتی دادن نترسید!
سوتی های آشپزی: خلاصه تجربه ها در نی نی سایت – 30 مورد خنده دار و آموزنده!
سوتی شماره 1: نمک به جای شکر!
کاربر نی نی سایتی تعریف میکرد که داشته کیک درست میکرده، حواسش نبوده به جای شکر، کلی نمک ریخته تو مواد کیک! بعد از پخت و خوردن یه تیکه، فهمیده چه اشتباهی کرده. نتیجه: همیشه قبل از بهرهگیری از مواد اولیه، یک بار دیگه نگاهشون کنید! راه حل : هیچی دیگه کلا باید دور ریخت!تاثیرات: شوهرش تا یه هفته با قیافه ی سوالی به کیک ها نگاه می کرده!درس عبرت: تمرکز حرف اول رو در اشپزی میزنه!. عامل سوتی : عجله و عدم تمرکزپیامد : یک کیک غیر قابل خوردن!
سوتی شماره 2: سوزاندن ته دیگ
یکی از کاربرا تعریف می کرد که ته دیگ سیب زمینی رو سوزونده و بعدش یه عالمه دود تو خونه بلند شده! آژیر آتش نشانی هم به صدا دراومده!نتیجه: حواستون به شعله گاز و زمان پخت باشه. راه حل : فن رو روشن کنید و پنجره ها رو باز کنید و تلاش کنید دود رو از خونه بیرون ببرید. تاثیرات: همسایه ها نگران شده بودن!درس عبرت: مراقب دمای اجاق گاز باشید!عامل سوتی : بی توجهیپیامد : به صدا در اومدن آژیر و سوختن ته دیگ
سوتی شماره 3: فراموش کردن خیساندن حبوبات
یه کاربر دیگه گفته بود یادش رفته حبوبات رو از قبل خیس کنه و وقتی خواسته آش بپزه، حبوباتش دیرپز شدن و کلی وقتش تلف شده. نتیجه: همیشه قبل از شروع پخت غذا، چک کنید ببینید همه مواد لازم رو آماده کردید یا نه. راه حل : می تونید از روش جوشاندن سریع حبوبات استفاده کنید (چند بار جوشاندن و عوض کردن آب). تاثیرات: آشپزی خیلی طولانی شد!درس عبرت: برنامه ریزی قبل از آشپزی!عامل سوتی : فراموشیپیامد : تاخیر در آماده شدن غذا
سوتی شماره 4: ریختن بیش از حد فلفل
یکی از کاربرا کلی فلفل تو غذا ریخته بود و غذاش خیلی تند شده بود. کسی نتونسته بود بخوره!نتیجه: همیشه اول مقدار کمی فلفل بریزید و بعد بچشید و اگه لازم بود باز هم اضافه کنید. راه حل : اضافه کردن ماست یا خامه به غذا می تونه تندی رو کم کنه. تاثیرات: همه گرسنه موندن!درس عبرت: احتیاط در بهرهگیری از ادویه ها!عامل سوتی : زیاده رویپیامد : غذای غیر قابل خوردن
سوتی شماره 5: نپختن کامل مرغ
یه خانومی مرغ رو خوب نپخته بود و وقتی داشتن غذا میخوردن، متوجه شدن که مرغ هنوز خامه!نتیجه: همیشه از پخت کامل مرغ و گوشت مطمئن بشید. راه حل : دوباره مرغ رو بپزید یا کلا از خیرش بگذرید!تاثیرات: حس بدی به همه دست داد!درس عبرت: پخت کامل مواد غذایی خامعامل سوتی : کمبود زمان یا حرارتپیامد : غذای غیر بهداشتی
سوتی شماره 6: فراموش کردن روغن در کیک
کاربری کیک درست کرده بود و یادش رفته بود روغن بریزه. کیکش خیلی خشک و سفت شده بود. نتیجه: دستور پخت رو با دقت بخونید و تمام مواد لازم رو اضافه کنید. راه حل : هیچی دیگه! کیک رو با چای بخورید شاید بهتر بشه!تاثیرات: کیک دلخواه در نیومد!درس عبرت: رعایت دقیق دستور پخت!عامل سوتی : فراموشیپیامد : کیک خشک و سفت
سوتی شماره 7: شکرک زدن مربا
خانمی مربا پخته بود و بعد از مدتی مرباش شکرک زده بود. نتیجه: برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، از آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید. راه حل : دوباره مربا رو بجوشونید و کمی آبلیمو اضافه کنید. تاثیرات: ظاهر مربا خراب شد!درس عبرت: رعایت نکات پخت مربا!عامل سوتی : کمبود اسیدپیامد : شکرک زدن مربا
سوتی شماره 8: ریختن سرکه به جای روغن
کاربری میخواست سالاد درست کنه، اشتباهی به جای روغن، سرکه ریخته بود!نتیجه: بطری ها رو درست تشخیص بدید و برچسب هاشون رو بخونید. راه حل : کلا سس سالاد رو دوباره درست کنید!تاثیرات: طعم سالاد خیلی بد شده بود!درس عبرت: دقت در انتخاب مواد اولیه!عامل سوتی : اشتباه دیداریپیامد : طعم بد سالاد
سوتی شماره 9: شور شدن غذا
یه نفر بیش از حد نمک تو غذا ریخته بود و غذا خیلی شور شده بود. نتیجه: نمک رو کم کم اضافه کنید و بچشید. راه حل : اضافه کردن سیب زمینی خام به غذا می تونه نمک رو جذب کنه. تاثیرات: غذا غیر قابل خوردن بود!درس عبرت: احتیاط در مصرف نمک!عامل سوتی : زیاده رویپیامد : غذای شور
سوتی شماره 10: خمیر نشدن نان
کاربری نون پخته بود ولی خمیرش خوب ور نیومده بود و نونش سفت شده بود. نتیجه: به دمای آب و زمان ور آمدن خمیر دقت کنید. راه حل : متاسفانه راه حلی نداره!تاثیرات: نون سفت و غیر قابل خوردن!درس عبرت: دقت در تهیه خمیر!عامل سوتی : عدم رعایت نکات خمیرگیریپیامد : نان سفت
سوتی شماره 11: ته گرفتن شیر
کاربری داشت شیر می جوشاند و فراموش کرده بود و ته گرفت و بوی سوختگی همه جا رو برداشت. نتیجه: موقع جوشاندن شیر حواستون باشه و مدام هم بزنید. راه حل : زودتر شیر رو از روی گاز بردارید و ظرف رو عوض کنید. تاثیرات: بوی سوختگی در خانه پیچید!درس عبرت: حواس جمعی هنگام پخت و پز!عامل سوتی : بی توجهیپیامد : سوختن شیر
سوتی شماره 12: ریختن شکر در غذا به جای نمک
کاربری به اشتباه به جای نمک، شکر در غذا ریخته بود!نتیجه: مواد اولیه رو قبل از استفاده بررسی کنید. راه حل : بستگی به نوع غذا داره، گاهی میشه با اضافه کردن نمک طعم رو متعادل کرد. تاثیرات: طعم عجیبی پیدا کرد!درس عبرت: دقت در بهرهگیری از مواد!عامل سوتی : اشتباه دیداریپیامد : طعم غیر منتظره غذا
سوتی شماره 13: سوختن کامل غذا
یه نفر کلا حواسش نبوده و غذاش حسابی سوخته و قابلمه هم سیاه شده!نتیجه: تایمر بذارید و حواستون به غذا باشه. راه حل : خدا به دادتون برسه!تاثیرات: کل خونه بوی سوختگی گرفته!درس عبرت: بهرهگیری از تایمر!عامل سوتی : بی توجهی کاملپیامد : سوختن کامل غذا
سوتی شماره 14: ریختن بکینگ پودر زیاد در کیک
کاربری بیش از حد بکینگ پودر در کیک ریخته بود و کیکش خیلی پف کرده بود و ترک خورده بود. نتیجه: مقدار مواد رو دقیق اندازه گیری کنید. راه حل : مقدار بکینگ پودر رو دقیق اندازه گیری کنید!تاثیرات: ظاهر کیک خراب شده بود!درس عبرت: اندازه گیری دقیق مواد!عامل سوتی : زیاده رویپیامد : ظاهر نامناسب کیک
سوتی شماره 15: بهرهگیری از آرد تاریخ گذشته
کاربری از آرد تاریخ گذشته استفاده کرده بود و کیکش خوب پف نکرده بود. نتیجه: به تاریخ انقضای مواد اولیه توجه کنید. راه حل : بهرهگیری از آرد تازه!تاثیرات: کیک بی کیفیت شده بود!درس عبرت: بررسی تاریخ انقضا!عامل سوتی : بی توجهی به تاریخ انقضاپیامد : کیفیت پایین کیک
سوتی شماره 16: خراب شدن ژله
کاربری نتونسته بود ژله رو درست دربیاره و ژله اش شل شده بود. نتیجه: به نسبت آب و پودر ژله دقت کنید. راه حل : مقدار آب رو کمتر بریزید!تاثیرات: ژله شل و آبکی شده بود!درس عبرت: دقت در تهیه ژله!عامل سوتی : نسبت نادرست آب و پودر ژلهپیامد : ژله شل
سوتی شماره 17: آبکی شدن خورشت
کاربری خورشت رو خیلی آبکی درست کرده بود. نتیجه: مقدار آب خورشت رو کنترل کنید. راه حل : اجازه بدید آب اضافی خورشت بخار بشه. تاثیرات: خورشت بی مزه شده بود!درس عبرت: کنترل مقدار آب!عامل سوتی : زیاده روی در اضافه کردن آبپیامد : خورشت آبکی
سوتی شماره 18: ته گرفتن برنج
برنج ته گرفته بود و بوی سوختگی همه جا رو پر کرده بود. نتیجه: حواستون به برنج باشه و شعله گاز رو کم کنید. راه حل : قابلمه رو سریع عوض کنید!تاثیرات: بوی سوختگی و برنج سوخته!درس عبرت: مراقبت از برنج!عامل سوتی : بی توجهی و شعله زیادپیامد : برنج سوخته
سوتی شماره 19: تلخ شدن قورمه سبزی
قورمه سبزی تلخ شده بود. نتیجه: سبزی قورمه رو زیاد سرخ نکنید. راه حل : دیگه نمیشه کاری کرد!تاثیرات: طعم تلخ قورمه سبزی!درس عبرت: کنترل سرخ کردن سبزی!عامل سوتی : سرخ کردن بیش از حد سبزیپیامد : تلخ شدن قورمه سبزی
سوتی شماره 20: کپک زدن ترشی
ترشی کپک زده بود. نتیجه: از مواد اولیه سالم استفاده کنید و ترشی رو در جای خنک نگهداری کنید. راه حل : هیچی دیگه باید دور ریخت!تاثیرات: از بین رفتن ترشی!درس عبرت: رعایت بهداشت در تهیه ترشی!عامل سوتی : شرایط نامناسب نگهداریپیامد : کپک زدن ترشی
سوتی شماره 21: سفت شدن کتلت
کتلت ها خیلی سفت شده بودند. نتیجه: مقدار آرد سوخاری رو کم کنید. راه حل : در دفعات بعد مقدار آرد رو کم کنید!تاثیرات: کتلت های سفت و خشک!درس عبرت: دقت در تهیه مواد کتلت!عامل سوتی : استفاده زیاد از آرد سوخاریپیامد : کتلت سفت
سوتی شماره 22: بوی بد تخم مرغ در کیک
کیک بوی تخم مرغ میداد. نتیجه: از تخم مرغ تازه استفاده کنید و وانیل اضافه کنید. راه حل : بهرهگیری از تخم مرغ تازه و وانیل!تاثیرات: بوی نامطبوع کیک!درس عبرت: بهرهگیری از مواد تازه!عامل سوتی : بهرهگیری از تخم مرغ کهنهپیامد : بوی بد کیک
سوتی شماره 23: شل شدن حلوا
حلوا شل شده بود. نتیجه: آرد رو به اندازه کافی تفت بدید. راه حل : تفت دادن کافی آرد!تاثیرات: حلوای شل و بد شکل!درس عبرت: دقت در تهیه حلوا!عامل سوتی : تفت ندادن کافی آردپیامد : حلوای شل
سوتی شماره 24: زیاد شدن آب قیمه
آب قیمه زیاد شده بود. نتیجه: مقدار آب رو کنترل کنید. راه حل : بذارید آب اضافه بخار بشه!تاثیرات: قیمه آبکی شده بود!درس عبرت: کنترل مقدار آب!عامل سوتی : زیاده روی در اضافه کردن آبپیامد : قیمه آبکی
سوتی شماره 25: سوختن پیاز داغ
پیاز داغ سوخته بود. نتیجه: پیاز رو با حرارت ملایم سرخ کنید و حواستون باشه. راه حل : با حوصله سرخ کنید!تاثیرات: بوی سوختگی و پیاز داغ سوخته!درس عبرت: صبر و حوصله در سرخ کردن پیاز!عامل سوتی : حرارت زیاد و بی توجهیپیامد : پیاز داغ سوخته
سوتی شماره 26: له شدن بادمجان
بادمجانها موقع سرخ کردن له شده بودند. نتیجه: بادمجان ها رو قبل از سرخ کردن کمی نمک بزنید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج شود. راه حل : دیگه نمیشه کاری کرد!تاثیرات: بادمجان های له شده!درس عبرت: نمک زدن به بادمجان قبل از سرخ کردن!عامل سوتی : سرخ کردن بادمجان بدون نمک زدن قبلیپیامد : بادمجان له شده
سوتی شماره 27: سر رفتن آش
آش سر رفته بود و گاز کثیف شده بود. نتیجه: شعله گاز رو کم کنید و حواستون به آش باشه. راه حل : دیگه باید گاز رو تمیز کرد!تاثیرات: آش و گاز کثیف!درس عبرت: مراقبت از آش!عامل سوتی : شعله زیاد و بی توجهیپیامد : آش سر رفته
سوتی شماره 28: شکستن تخم مرغ در مواد کیک با پوست
تخم مرغ با پوست توی مواد کیک افتاده بود!نتیجه: تخم مرغ ها را جداگانه در یک ظرف بشکنید. راه حل : قبل از اضافه کردن به مواد کیک، تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بشکنید و بعد اضافه کنید. تاثیرات: پیدا کردن و در آوردن پوست تخم مرغ از داخل مواد!درس عبرت: احتیاط در شکستن تخم مرغ!عامل سوتی : عجلهپیامد : پوست تخم مرغ داخل مواد کیک
سوتی شماره 29: فراموش کردن روشن کردن فر
کیک رو گذاشته بود تو فر، بعد یادش اومده بود فر رو روشن نکرده!نتیجه: قبل از گذاشتن کیک، فر رو روشن کنید. راه حل : روشن کردن فر قبل از قرار دادن کیک!تاثیرات: تاخیر در پخت کیک!درس عبرت: چک کردن فر قبل از شروع پخت!عامل سوتی : فراموشیپیامد : تاخیر در پخت کیک
سوتی شماره 30: زیاد زدن همبرگر
گوشت همبرگر را خیلی ورز داده بود، همبرگرها سفت شده بودند. نتیجه: گوشت همبرگر را زیاد ورز ندهید. راه حل : کم ورز دادن گوشت!تاثیرات: همبرگر سفت!درس عبرت: رعایت اعتدال در ورز دادن گوشت!عامل سوتی : ورز دادن بیش از حدپیامد : همبرگر سفت







چه پست باحالی! 😄 من که کلی از خوندنش کیف کردم و یاد یه سری سوتی های خودم افتادم. یکی از بدترین اشتباهاتم این بود که یه بار به جای شکر تو شیرموز نمک ریختم 😅 اون موقع حسابی جا خوردم وقتی فهمیدم!
میشه لطفا یه پست در مورد نحوه درست کردن کیک بدون سوتی بنویسید؟ خیلی از ماها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنیم. یا مثلا یه راهنمای تصویری برای تشخیص ادویه ها که دیگه اشتباه نگیریم…
کاش بقیه هم تجربه هاشون رو تو کامنت ها بگن، مطمئنم کلی داستان خنده دار دیگه هست که می تونه به این لیست اضافه بشه! مثلا من خودم یه بار تو مهمونی کیک پخته بودم که وسطش هنوز خمیر بود ولی لب هاش سوخته بود 🍰🔥
راستی اگه کسی ترفندی برای اینکه غذاها ته نگیره بلده، لطفا به اشتراک بذاره. من چند بار برنجم رو تو مهمونی سوزوندم که دیگه واقعا آبروم رفت پیش خانوادشون! 🤦♀️